Să mergem pe făgașul hărăzit

Standard

Sunt atâtea situații în viață care ne pun mintea și acțiunea noastră la încercare și nu știm încotro să ne îndreptăm. Așa s-a întâmplat cu o tânără, pe nume Ecaterina a cărei poveste am citit-o  de curând.

Fata terminase o facultate cu profil economic și la locul de muncă era văzută foarte bine, motiv pentru care spera să primească postul de manager care se eliberase nu de mult timp. Șeful a luat hotărârea de a numi în acest post pe altcineva, nu pe ea. Ecaterina și-a blestemat soarta când a aflat decizia șefului. Își punea fel și fel de întrebări: „De ce mi se întâmplă tocmai mie asta, care așteptam o promovare pentru munca depusă? Muncesc atât de mult, învăț, fac proiecte și cu ce m-am ales? Cu nimic. Parcă cineva mi-ar pune bețe în roate. Cine să fie care nu vede cu ochi buni promovarea mea? Dumnezeu să-l pedepsească! Dar Dumnezeu ajută oamenii buni , nu-i pedepsește. Noul manager va fi un om bun? Aveam și eu niște perspective care acum s-au spulberat.” Gândurile negre au chinuit-o și acasă, dar s-a hotărât să fie puternică să nu se dezamăgească. Ce ți-e scris în frunte ți-e pus. Fie voia Domnului , s-a încurajat ea.

A doua zi, a ajuns la servici cu sufletul liniștit și împăcată. Acolo a făcut cunoștință cu concurentul ei, un tânăr foarte interesant, de perspectivă și burlac. El avea să fie tânărul, cu care nu după mult timp, Ecaterina se afla în biserică la cununie, privindu-l cu drag, fără de care nu mai concepea viața, bucurându-se  ca  atunci,  altcineva primise postul în locul ei.

Dacă  omul se ocupă de încercarea ce i-a fost menită, totul se aranjează după mila lui Dumnezeu. Piedicile din cake ne îndeamnă să ne corectăm cursul vieții  și să mergem pe făgașul hărăzit.

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

4 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s