INGRATITUDINE

Standard

Citeam într-o anecdotă cum  porcul se plângea vacii că oamenii o iubesc pentru bunătate și ochii blânzi pe care îi are, iar el nu se bucură de iubirea lor  cu toate că le dă mai mult: cârnați , șuncă , șnițele, șorici, păr pentru periuțe de dinți, chiar îi fierb și ciolanele.

Vaca , după ce a tăcut o vreme, i-a răspuns: „Probabil, fiindcă eu dau totul în timpul vieții.”

Cam așa se întâmplă și cu oamenii care sunt prețuiți în timpul vieții pentru realizările lor frumoase, uneori chiar invidiați, iar când au trecut în neființă, uitarea se așterne peste ei, tot mai mult, tot mai mult, cu trecerea timpului. Îi uită cunoștințele , îi uită prietenii, doar cei din familie le mai face  vreo pomenire, le mai aprinde o lumânare din când în când, iar în unele cazuri, dispar și aceste obiceiuri odată cu ei.

Ba mai mult personalități care s-au distins prin activitatea lor, chiar în viață fiind, cei din jur nu-i mai văd cu aceiași ochi ca înainte. Așa s-a întâmplat luna trecută, când la meciul de pe Arena Națională Gică Popescu, Gică Hagi, Dorinel Munteanu, campionii noștri la fotbal nu s-au bucurat de atenția organizatorilor de a le rezerva locuri în prima tribună ca semn de onoare pentru prestigiul lor,ci i-au trimis în tribuna a doua. Campionii, oameni de bun simț n-au luat în seamă acest gest necuvenit și s-au dus în tribuna indicată cumpărând bilete pentru ei, pentru familia lor, pentru prieteni și cunoscuți și s-au simțit foarte bine acolo, fiindcă au dialogat cu oamenii , prietenii depănând amintiri și amintiri…..Ce să mai spunem atunci de pensionarii de rând care chiar dacă n-au strălucit ca niște campioni, totuși au avut unii dintre ei merite excepționale în activitatea pe care au desfășurat-o și cu toate astea azi , sunt trecuți cu vederea!!!

Cine este de vină în ștergerea strălucirii oamenilor?Eu cred că vârsta înaintată a acestor oameni și felul cum sunt apreciați. Dacă aveți altă părere, mi-ar plăcea să o știu.

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s