Prefacerile interne ale omului îl determină să devină altul

Standard

Bineînțeles că această schimbare se face în timp, dar uneori chiar imediat, așa cum s-a întâmplat cu niște pelerini. Aceștia au plecat în grup pe muntele Sinai, fiind oameni credincioși.     Preotul  unei biserici care a organizat pelerinajul a invitat și pe doi prieteni ai săi, niște bancheri care nu erau bisericoși. Pelerinii l-au întrebat de ce i-a luat , că nu înțeleg nimic din cele ale bisericii, grija lor fiind banii. Preotul le-a răspuns că a pus la cale pelerinajul special pentru cei doi.

Când au ajuns să urce pe muntele Sinai, fiindcă locul este strâmt, trebuia să meargă în șir fiecare în ritmul și după puterile sale. Una dintre pelerini mergea alături  de soția bancherului vorbind pe teme neduhovnicești, ci despre frumusețea locului.  Vorbind, la un moment s-au îndepărtat una de cealaltă și pelerina tot mergând aude după un timp un plâns de neînchipuit. S-a tot uitat, urcând și a văzut că soția bancherului stătea pe vârful muntelui Sinai sprijinită de zidul unei biserici pe jumătate dărâmată. Vreme de trei ceasuri a plâns în continuare . Lângă ea stătea soțul ei bancherul, când într-un genunchi, când în celălalt ștergând lacrimile când ei, când lui, Ajungând lângă ei, pelerina i-a întrebat ce s-a întâmplat, la care soția bancherului a răspuns. „Cum am trăit eu până acum? Pentru ce am trăit noi până acum?”

Toți au fost tulburați de cele auzite. Nu a fost o izbucnire emoțională de moment.Acești doi oameni și-au schimbat complect viața! Ei s-au întors de la Sinai cu totul alți oameni.

Nu este singurul exemplu privind prefacerile din  interiorul nostru, Cei care au putut ajunge la mormântul Domnului Iisus din Ierusalim și au vizitat locurile sfinte, se întorc acasă ca fiind alți oameni,

Dacă ne gândim bine și ne analizăm pe noi înșine, ajungem să ne întrebăm uneori: Cum de am  putut să fac așa ceva? Unde mi-a fost capul? atunci când ne condamnăm pentru o faptă de netolerat; sau când suntem mulțumiți de noi, exclamăm cu bucurie și cu uimire:Nu mi-a trecut prin minte că voi reuși să realizez așa ceva, că voi putea să fac așa ceva ,la care nu mă așteptam niciodată. Și iată că totuși am putut și am reușit să traduc  în fapt cea  mai frumoasă realizare din viața mea.

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s