Când deznădejdea te copleșește nu te lăsa înfrânt!

Standard

În acest sens am citit următoarea parabolă: Un discipol se plângea maestrului că este obosit, că viața este grea și nu știe ce să mai facă.

După ce l-a ascultat, maestrul a pus pe foc trei vase cu apă. În primul a aruncat un morcov, în al doilea un ou crud, în al treilea cafea. După aceea a scos din apa clocotită morcovul și oul și a turnat în ceașcă, cafeaua.

– Ce s-a schimbat? a întrebat maestrul.

Discipolul i-a răspuns că morcovul și oul s-au fiert, dar cafeaua s-a dizolvat în apă.Maestrul i-a răspuns că aceasta numai în aparență, fiindcă morcovul tare a devenit maleabil, moale, oul lichid în interior și fragil a devenit tare. Pe dinafară au rămas ca și înainte, deși apa clocotită le-a schimbat structura. Așa se întâmplă și cu oamenii. Cei care par puternici ,viteji se pot pierde cu firea,iar cei necăliți și vulnerabili pot căpăta tărie.

– Dar cu cafeaua? a așteptat răspuns discipolul.

Maestrul i-a explicat că aceasta s-a dizolvat într-un mediu ce pentru ea era nou și ostil transformându-se într-o băutură aromată așa cum există oameni care nu  se pleacă în această lume, ci transfigurează orice situație extrăgând din ea o bogată experiență.

De aici am tras concluzia că în situații în care avem impresia că nu le mai putem face față, să luptăm pentru a le depăși cu bine și să lăsăm lamentările care nu ne folosesc la nimic.

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s