„Orice s-ar întâmpla este spre bine”.

Standard

 

Aceasta este fraza magistrală a unui sfetnic înțelept, care în timp dobândise o adevărată experiență de viață, după cum se vede și în cele ce urmează.

Un împărat puternic al cărui sfetnic era, s-a dus într-o zi la vânătoare și în urma unei săgeți trase greșit, a rămas fără un deget la o mână. Ca de obicei sfetnicul s-a străduit să-l consoleze folosind fraza lui magistrală: „Totul este spre bine”. Împăratul uluit s-a mâniat și a poruncit să fie băgat în temniță. După un timp, rana s-a vindecat și împăratul a plecat iarăși la vânătoare în adâncul unui codru unde se aflau o mulțime de fiare, dar unde sălășluiau niște sălbatici care l-au luat rob pe împăratul nepoftit.Ei au hotărât să-l aducă jertfă pe împărat zeilor lor. L-au dezbrăcat, l-au uns cu uleiuri aromatice, l-au culcat pe altar,însă în ultimul moment, preotul a observat cu groază că-i lipsește victimei un deget. Cum după credința lor, zeilor nu le plăcea o jertfă cu hibă, cu părere de rău l-au lăsat pe împărat să plece nevătămat.

Întorcându-se la curte, împăratul l-a scos din temniță pe sfetnic și i-a povestit ce i s-a întâmplat:

– Ai dreptate, în ceea ce mă privește pe mine, a zis împăratul, dar tu că ai stat la închisoare , ce bine vezi în asta?

-Dacă nu mă băgai la închisoare, m-ai fi luat cu tine și nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine, că degetele mele sunt întregi. Poate eram eu jertfa acelor idolatri, i- a răspuns sfetnicul.

Deci și pentru împărat și pentru sfetnic ce li s-a Întâmplat a fost spre binele lor.

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s