Nu îngădui nimănui să-ți strice buna dispoziție!

Standard

Viața ne este firavă și ușor de distrus, oricât ne-am considera de puternici, fiindcă noi  oamenii suntem niște ființe fragile care trecem ușor de la o stare la alta.

De pildă, într-o dimineață frumoasă, te trezești după un somn odihnitor cu o nespusă poftă de muncă, dar pregătindu-ți cafeaua, ceașca cu cafea se varsă tăindu-ți tot elanul, întunecându-ți întreaga zi, fiindcă acest incident te face ca ajungând la locul de muncă să-ți sară țandăra din orice. Dacă nu permiteai acestei întâmplări să te irite, renunțai la  cafea, sau îți pregăteai alta, îndreptându-te spre serviciu la fel de fericit cum te treziseși și ziua ți-ar fi fost frumoasă ca la început.

Nimeni și nimic nu te poate distrage de la faptul de a fi fericit, de a face totul mai bine. dacă nu-i dai voie.Nu te poți izola într-un glob de sticlă , că trăim  printre oameni. Unii sunt invidioși, alții lăudăroși, sau puși pe harță, sau cărora le place să critice…Remarcile acestora ce ți se adresează sunt usturătoare., dar dacă le ignorezi și le scoți din minte, ele în timp își vor pierde influența. Se poate? Nu este deloc ușor , dar cu mult tact și cu perseverență nu permite nimănui să-ți întunece ziua. Și nu răspunde niciodată cu furie invidiei, că așa cum spunea cineva, dacă aprinzi foc în casa dușmanului, este ca și cum ți-ai incendia casa să scapi de un șobolan.

„Exteriorul nu are nicio putere asupra mea”, acesta să ne fie motto-ul care să ne călăuzească în pace în fiecare zi!

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

2 răspunsuri »

    • Am publicat articolul „Nu îngădui nimănui să-ți strice buna dispoziție”, Când am urmărit publicația, am rămas uimită, văzând că acele cuvinte și expresii erau aiurea față de cele de pe pagina mea, Nu știu dacă și pe celelalte bloguri erau tot aiurea și chiar aș vrea să știu acest fapt. Am publicat atunci „Eroare” și am anunțat echipa Facebook. Calculatorul meu era full de viruși, Am rugat pe cineva priceput să mi-l curățe, Sper că a făcut o treabă bună! Voi vedea.Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s