Îndeplinirea unui obiectiv poate fi succes sau pedeapsă.

Standard

 

 

Pentru succes este necesar  în primul rând să avem răbdare și în al doilea rând, o planificare amănunțită a fiecărui pas ce trebuie făcut. Deci pentru fiecare zi, să stabilim nu proiecte lungi și dificile, ci sarcini mărunte pe care le putem îndeplini.

Lista trebuie limitată ca să nu ne rămână pe mâine ce am putea face azi, deci puțin câte puțin și cu răbdare, că așa cum se spune, „o piramidă n-o poți construi în 24 de ore” sau” cu răbdarea treci marea”.Să ne bucurăm de  ce am realizat în fiecare zi și să ne odihnim mulțumiți. În felul acesta ne putem rezerva timp și pentru noi, pentru viața noastră, pentru cei din jurul nostru și îndeplinirea obiectivului  va fi un succes și nu o pedeapsă. Tolstoi dă ca exemplu pe un țăran rus , Pahomie, un personaj din scrierile sale ce a dat greș în  atingerea obiectivelor lui, care aveau puțin de-a face cu fericirea și cu satisfacția oferită de timpul scurt pe care-l avem de trăit pe acest pământ. Acest țăran își pusese în gând să aibă cât mai mult pământ. Întâmplarea face  să obțină  un premiu, acela de a primi, fără niciun cost, pământ cât va putea să-l înconjoare alergând de la răsăritul și până la apusul soarelui.

El vinde tot ce are pentru a se muta în locul îndepărtat, unde i se făcuse oferta. Ajuns acolo, când soarele răsare, el aleargă cu toată forța să prindă cât mai mult pământ în proprietatea sa.Nu mănâncă, nu se odihnește, nu bea apă, ci aleargă, aleargă, mărindu-și proprietatea pas cu pas. În timp ce ziua era spre sfârșit și soarele apune, depune ultimile eforturi, trece linia de sosire, Victorie! După ultimul pas, Pahomie cade mort, din cauza epuizării, Pământul de care are nevoie acum este numai o bucată de doi metri.

Fiecare cunoaștem oameni care după o muncă nechibzuită, exagerată, zi de zi,, an de an, din dorința de a avea tot mai mult, când ajung să-și vadă visul împlinit se îmbolnăvesc după atâta efort, sau poate nici nu mai ajung să-l vadă, sfârșindu-li-se viața. Păcat!!! Deci, cumpătare, cumpătare, cumpătare!!!

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

Un răspuns »

  1. Pe langa cumpatare este bine sa ne desprin dem de lumea materiala pentru ca nu vom lua nimic cu noi din ea ci doar multe, multe pacate. Sa ne imbogatim spiritul si mintea cu pozitiv ca acelea ne vor fi darurile ce ne vor insoti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s