O aniversare deosebită

Standard

Sunt atâtea momente frumoase despre care îmi place să vorbesc, numai că în iureșul vieții, trecem pe lângă ele și nu le observăm, nici nu ni le mai amintim și când ne aducem aminte că ele au existat, fără să reacționăm într-un fel, este prea târziu și regretăm, regretăm și viața pierde atât de mult din farmecul ei! Noi suntem de vină că le trecem cu vederea.

Membrii familiei sărbătoritei

Membrii familiei sărbătoritei

În pofida acestei situații, vreau să  vorbesc despre o aniversare deosebită. Spun deosebită, fiindcă a întrunit rude, prieteni, cunoscuți din România, Germania, Belgia, iar mie mi-a dat curajul de a-mi înfrânge frica și a călători cu avionul pentru prima dată, ca să ajung la asemenea eveniment. Cei care călătoresc des cu acest mijloc de transport, sau unii zilnic, se pot amuza citind acestea, dar asta  e.

Am avut norocul să zburăm într-o zi frumoasă a acestei luni. Parcă pentru mine s-a întâmplat să fie așa, ca să prind curaj, fiindcă am fost încântată de frumusețea peisajului oferit de norii care scânteiau în razele soarelui dând impresia că te afli peste un câmp întins de zăpadă strălucitoare. În avion mă simțeam în luna mai, privind afară, mă închipuiam în luna decembrie. Într-o oră și 55 de minute, am ajuns de la Cluj la Nurnberg și ne-am continuat apoi drumul cu autoturismul până la Neustdat,acasă la fiică-mea, care și-a aniversat ziua de naștere, a doua zi de la venirea noastră.

La ora 14,30, când a început petrecerea la restaurant, am fost primiți cu șampanie și alte băuturi, cu prăjituri, cu tortul sărbătoritei cu imaginea ei pe el realizată din zaharicale, cu cafea, nu ca la noi cu aperitive.
13318403_1038272166247695_563343380_nMasa de seară a fost cu pui pane cu cartofi franțuzești, tocăniță de pui cu sos și macaroane, picior de porc cu găluște nemțești(Klos) foarte gustoase și gratin de macaroane cu legume pentru vegetarieni, gulașul fiind lăsat pentru orele târzii.13292793_1038273856247526_727939458_nPe lângă aceste bunătăți gastronomice  ne-am bucurat de muzică, dans, glume, surprize cu jocuri de foc. Mie mi-a revenit rolul de a spune o poveste de viață în care am punctat principalele momente de viață ale sărbătoritei, de la naștere până în prezent.Aspecte din viața ei din Germania au fost afișate pe un ecran improvizat cu ajutorul leptopului de către o doctoriță, prietena ei de acolo. Ca toată lumea să înțeleagă, translatoarea a fost fiică-mea, care traducea concomitent din română în germană ceea ce spuneam eu și din germană în română concomitent cu doctorița care explica imaginile de pe ecran. Toți invitații au fost prezenți. M-a impresionat atașamentul oamenilor de la această adunare pestriță.Indiferent de naționalitate, religie, ocupație, limbă maternă, vârstă,formam laolaltă un tot cosmopolit vesel și plin de voie bună.Nu ne văzusem niciodată unii dintre noi cu alții, dar ne-am simțit atât de bine împreună încât eram foarte comunicativi. Ne înțelegeam prin gesturi, prin unele cuvinte pe care le mai știam fiecare din limbajul interlocutorului,prin ajutorul unei persoane la care apelam, încât nimeni nu s-a simțit izolat sau să nu fie în cunoștință de cauză.Ce mai? A fost O.K.!

M-am întrebat atunci și mă întreb și acum dacă oamenii de pe Terra s-ar înțelege cum ne-am înțeles noi la această aniversare, dacă popoarele ar colabora între ele pentru ca toți să avem o viață frumoasă,fără amenințări, fără mafii, fără războaie, dacă am trăi în pace și armonie de la Nord la Sud, de la Vest la Est, cât ne-am bucura că existăm, dacă toate acestea nu ar fi doar o utopie, ci o realitate! Ar fi minunat!

 

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

10 răspunsuri »

  1. Întrebarea ta retorică, de pe final, mi-am pus-o de multe ori, dar deşi am peste 60 de ani, încă nu am găsit un răspuns….Oamenii doresc pace şi bucurie, dar nu prea fac nimic demn de luat în seamă în această privinţă. Desigur, ar fi minunat!

  2. Omenirea este tribală, are spirit de turmă…n-are cum să se înțeleagă. Chiar aniversarea voastră a fost sectantă și v-ați simțit bine deoarece erați între voi. Suntem fragmentați, tot mai izolați, iar pentru a ne simți în siguranță aderăm la un partid, religie, familie, avem o țară, o cultură, o limbă…mă rog suntem un turn Babel…Când fiecare individ se va simți ceea ce este…LUMEA, când fiecare va fi resposabil pentru restul…atunci vom manifesta cu adevărat IUBIREA COMPASIONALĂ și ceea ce aștepți tu să se petreacă.

  3. Ne bucuram ca am petrecut impreuna ziua aceasta frumoasa ,ne am facut cunostinta cu Multi oameni buni …ne am simtit foarte bine cu voi.Va Multumim din suflet.😊

    • Dragă Maria, și noi am simțit aceeași bucurie fiind cu voi,chiar dacă așa cum am relatat în articol ne-am văzut pentru prima dată ca și cu alții. A fost frumos când am mers la capre ,dar ele nu ne-au luat în seamă, când am mers la muzeu, dar mai ales când am mâncat langoșii pe care ni i-ai adus și pe care i-am mâncat cu cu mare poftă.O seară plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s