S-a stins încă o licărire a demnității românești

Standard

descărcare (2)Ne amintim de Maria Cociorvan din Nordul Bucovinei și de cele ce i s-au întâmplat în anul trecut, când într-o dimineață pe când își lua medicamentele, find bolnava cu inima, au intrat mascații la ea în casă, au urcat-o într-o mașină și a fost dusă la D. N. A. în București.

Sărmana femeie de peste 70 de ani, uluită de ce i se întâmplă, îi întreba pe cei care o ridicaseră unde o duc și pentru care motiv. Din răspunsurile lor evazive și acuzatoare, n-a prea fost lămurită. Ajunsă la D. N. A., s-a mai  dezmetecit puțin când a aflat că este acuzată pentru că ar fi cumpărat influență de la un judecător din Rădăuți, dând mită ouă, găini și o mie de euro.  Când a auzit de mia de euro, a rămas și mai șocată întrebând de ce i se pune în cârcă mia de euro ei, care trăia modest, abia descurcându-se cu cele câteva păsări de pe lângă casă? La insistența de a-și recunoaște vina picată pe ea ca din senin, femeia prinde curaj și nu cedează în fața acestui abuz apărându-și cu dârzenie dreptatea refuzând să semneze, arătându-se fermă împotriva sistemului. Probabil de aceea, după audieri, a fost lăsată la poarta D.N.A. fără bani, fără mâncare, la sute de kilometri de casă, fără mijloc de transport. descărcare (3)Poate fi un abuz mai mare decât acesta? Poate fi o umilință mai mare ca aceasta? Poate fi o fărădelege ca cea îndreptată împotriva aceste femei bolnave și mai ales complect nevinovate?Noroc că în acest moment deplorabil, a întâlnit-o un avocat din Rădăuți, căruia i s-a făcut milă de ea și i-a dat bani să-și cumpere bilet pentru a merge  până acasă.

Cu puțin timp în urmă, Maria Cociorvan s-a stins din viață din cauza bolii de care suferea la care s-a adăugat marea durere ce o măcina privind nedreptatea ce i s-a făcut.”A murit un om simplu, dar cu o inimă mare”, așa cum se exprimă ziariștii de la Antena 3 care o îndrăgiseră și o respectau foarte mult pentru bunătate, pentru răbdare, pentru curajul de a lupta împotriva sistemului, pentru felul ei de a fi, de a vorbi, dând dovadă de multă înțelepciune. Expresia ei rămâne proverbială: „În țara aceasta, trebuie schimbată și mătura!”

Cu ea s-a stins încă una din licăririle demnității românești, istoria poporului nostru fiind bogată în asemenea exemple. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

3 răspunsuri »

 1. Buna seara doamna Victoria !
  Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe Maria Cociorvan
  si sa va dea sanatate pentru REMEMBER !
  Pe procurorii DNA care si-au batut joc de biata femeie,
  doar Dumnezeu ii poate judeca caci JUSTITIA de la noi, NU ! 😦
  Tot pentru aduceri aminte va invit pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/02/04/
  sa va reamintiti de vremurile tineretii noastre ! 🙂

  O seara linistita stimata doamna ! 🙂
  Cu respect,
  Aliosa.

  • Buna seara doamna Victoria !
   Imi cer sincer scuze pentru videoclipul mai sus postat ! 😦
   Am dorit sa postez un videoclip cu Margareta Paslaru

   dar din graba, am postat altceva …………
   Multumesc pentru vizita si frumoasele ganduri postate la mine ! 🙂
   Un sfarsit de saptamana cat mai linistit si frumos ! 🙂
   Cu stima,
   Aliosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s