Un fapt divers

Standard

images (39)Luna trecută, călătorind spre casă, ne-am oprit în Timișoara, oraș drag mie, pentru scurt timp. Aflându-ne în centrul orașului, în spațiul dintre Catedrală și Operă, ne  uitam prin vitrine să vedem ce mai este nou.Deodată apare un băiat bizar oprește pe una din fetele mele, punându-i în față un telefon mobil, pe care era scris numele ei.

Fiică-mea surprinsă se uită atent, se încruntă și-l respinge continuându-și drumul alături de noi, mirându-se cine să fie acest băiat care îi știe numele.!?. Tot intrând când într-un magazin, când în altul, la un moment dat, iarăși apare acest băiat care folosind același procedeu,  ne pune telefonul în față, de data aceasta cu numele lui. Ne uităm atent la el și deodată izbucnim bucuroase recunoscând în acest băiat bizar pe prietenul fetelor mele din copilărie și pe elevul neastâmpărat, plin de viață de altădată. Ne-am bucurat de această întâlnire și am năvălit cu o serie de întrebări. Nu a rostit niciun cuvânt, dar cu o mare dexteritate ne scria răspunsurile pe telefon, Așa am aflat că nu mai locuiește în orașul nostru, că s-a mutat în Timișoara și stă la unul din cei doi fii ai lui, că nu poate vorbi  pentru că l-a vizitat cancerul, că a avut niște intervenții chirurgicale, care i-au afectat coardele vocale și că se află în tratament.Pe cât eram de impresionate de drama vieții lui, pe  atât de senin și liniștit ne povestea totul. L-am admirat pentru atitudinea față de situația în care se găsește acceptând-o  cu seninătate ca și când totul era firesc, normal, neluând în calcul boala. Bravo lui!

Ne-am despărțit cu bucuria acestei revederi după foarte mulți ani, cu bucuria, că sunt oameni care nu se dau bătuți, care luptă pentru viață, care au încredere în viață, toate acestea fiind tonifiantul vieții lor.-  o lecție pe care trebuie s-o învățăm toți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s