Luna cadourilor, bucuria tuturor

Standard

images (2)Cadouri se fac și peste an, la o zi de naștere, o onomastică, la un eveniment, o vizită, dar fiind singulare, nu au amploarea celor din luna decembrie, când toată lumea este în fierbere să primească sau să ofere cadouri. Orice cadou aduce bucurie, cât de micuț sau de modest ar fi, și celui care îl primește și celui care îl oferă.În vremuri mai vitrege, ne mulțumeam cu câteva portocale,. o cutie de bomboane, o carte, o floare, dar azi având mai multe posibilități și așteptările ca și mofturile sunt mai mari , chiar dacă se spune : „Calul de dar nu se caută oe dinți”. De aceea alegerea unui cadou ne pune în dificultate. Trebuie să cunoști bine pe persoana căreia îi faci cadou.descărcare (1) Cu cei din familie te mai descurci, cu ceilalți, trebuie să ceri sprijinul apropiaților persoanei respective, ca să te informeze ce preferințe are, care-i sunt gusturile, ce culori îi plac….Iei toate măsurile să nu te trezești cu atitudini neplăcute,exprimate sau deduse, chiar și replici din partea obrăznicuților din familie, cum ar fi:”Nu-mi place, mi-ai mai cumpărat asta anul trecut, ai stricat banii degeaba, când putea-i să-mi cumperi…”sau din partea celorlalți , cum ar fi: „Nu suport coniacul, dar e bine să-l ai în casă, de când am diabet am cam terminat cu dulciurile,dar am nepoței” și altele, toate acestea știrbind bucuria cadoului.Ca să evităm asemenea situații, trebuie și noi să știm cum să procedăm la primirea unui cadou, fiindcă „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”.Chiar dacă nu ne prea încântă cadoul , nu ne arătăm nemulțumirea,ci jucăm teatru, exprimându-ne bucuria. Prin urmare în toată acțiunea cadourilor, trebuie să jucăm rolul psihologului, detectivului, analistului și chiar al actorului, câte puțin din fiecare, ca totul să fie bine.Dacă nu vrem să ne mai batem capul cu atâtea analize, întrebăm persoana respectivă direct, sau pe ocolite, ce și-ar dori să primească de sărbători, deși nu întotdeauna vom primi răspunsul, pe bună dreptate, fiindcă mercantilismul nu-și are locul într-o acțiune atât de frumoasă; dar dacă totuși îl vom primi din partea celor din familie, s-a dus naibii surpriza cadoului.

Rămâne în măiestria și măsura bunului simț al fiecăruia de a oferi și de a primi un cadou, în așa fel, ca momentul să producă o veritabilă bucurie exprimată pe fețele luminate, surâzânde, pline de emoție ale participanților. Și pentru că tot am vorbit despre cadouri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ofer cititorilor mei, acest virtual cadou, cu sincera urare: Multă sănătate, fericire și iubire! La mulți ani, așa cum vi-i doriți!images (1)

Despre victoriaetveritas

Public pe blogul meu de mai mulți ani, diferite articole. Colaborez la Wikipedia cu articole, citate din operele marilor scriitori, cu scrieri inedite ..De când cu schimbarea tehnicilor clasice , nu pot lua legătura cu blogării cu care comentam înainte

4 răspunsuri »

  1. Multumesc, este un articol frumos, util și cu sfaturi pline de bun simț pe care ar fi bine să le știe multă lume. La frumoasa d-vs urare, vă mulțumesc și vă doresc ca ziua de 6 Decembrie închinată Sf Nicolae să vă aducă d-vs, familiei și tuturor romanilor multă sănătate și fericire și ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.

  2. Mulțumesc! Crăciun vesel, sărbători cu bucurii,Anul Nou cu mult noroc cât să nu-l puteți duce,dumneavoastră și familiei!. M-a încântat Fuego . unul dintre cântăreții mei preferați, pentru care iarăși îmi exprim mulțumirea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s