CITATE: * Unul din citatetele celebre ale lui I.Berg:”Ars longa,vita brevis”(„Arta e lunga,viaţa e scurta”)este traducerea in latina a primului aforism al celebrului medic grec Hipocrate,supranumit „parintele medicinei”(460-377 i.e.n).
*”La valeur n-atend pas le nombre des annees.”(„Valoarea nu aşteptă numărul anilor”).
*Mărul discordiei-Discordia pe numele grecesc Eris era zeiţa învrăjbirii.Hesiod spunea că e fiica nopţii şi mama crimei,a mizeriei .a foametei,a bătăliilor.Iar Virgiliu o considera tovarăşa lui Marte,zeul războiului.Şi fiindcă până şi în cer printre zei provocase zânzanii,Jupiter a alungat-o din Olimp.Izgonită fiind ,bineînţeles că n-a mai fost invitată la nunta zeiţei Thetis cu regele Peleu.Furioasă şi răzbunătoare ,Discordia urmărind să tulbure festinul ,a aruncat pe masa de nuntă un măr de aur pe care scria:”celei mai frumoase”,ceea ce a iscat intr-adevăr gâlceavă intre cele trei zeiţe de faţă care bizuindu-se pe frumuseţea lor îşi revendicau mărul.Luat ca arbitru,Paris a decernat acest măr Afroditei,stârnind astfel ura zeiţelor Hera şi Pallas Athena,celelalte două concurente.De aici -spune legenda -a ieşit vestitul război al Troiei.Dar tot de aici a mai ieşit ceva:expresia MĂRUL DISCORDIEI,aplicată unui obiect ,unei cauze,unei persoane chiar, care provocă ceartă,vrajbă,încăierări;deci oricărei surse de procese ,conflicte ,războaie,sau alte ciocniri sau dispute mai mari sau mai mici.
I.Berg:
- „Contrariile se vindecă prin contrarii. Este principiul medicinei clasice numită alopatie (afecțiune contrarie) deoarece combate o suferință prin contrariul ei, bunăoară răceala prin căldură și invers. Acest sistem terapeutic este cu totul opus medicinei homeopatice, care a adoptat deviza: cele asemănătoare se vindecă tot prin cele asemănătoare. Creată de doctorul german Samuel Hahnemann, homeopatia (afecțiune asemănătoare) a fost denumită astfel , fiindcă combate o boală prin agenții care o provoacă (leacuri fabricate din microbii maladiei). În graiul nostru, echivalentul foarte plastic este Cui pe cui se scoate”.
CITATE DIN NICOLAE IORGA:
* Înţelepcinea e o marfă pe care cine o vinde a cumpărat-o.
* Nu spune niciodată „nu se poate” ,ci începe cu „să vedem”.
* Singura cetate ce nu poate fi cumpărată este sufletul omului.
* În viaţa inimii,sentimentele sunt ca soarele,amintirile ca luna tristă şi rece,mângâierile gândului ca o lumină de lampă moartă.
* Fereşte-te deopotrivă de prietenia duşmanului şi de duşmănia prietenului.
* Un cuvânt plin de iubire preţuieşte atât de mult şi totuşi costă atât de puţin.
* Înţelepciunea zice:nu ţi-a izbutit un lucru,fă altul.Atâta mângâiere să ai.
* Nu părăseşti un ideal fără să laşi ceva din fiimţa ta.
* Viteazul priveşte pericolul;cutezătorul îl caută;nebunul nu-l vede.
* E o mare primejdie să fii mulţumit de tine însuţi.
* Surdul vorbeşte mai tare decât cel ce aude şi prostul duscută mai mult decât cel ce înţelege.
* Viaţa în acţiune este cel mai bun învăţător.
* Copiii învaţă bunătatea de la natură şi răutatea de la oameni.
* La sfârşitul fiecărei zile,socoteşte nu ceea ce alţii au făcut faţă de tine,ci ceea ce ai făcut tu faţă de alţii.
* Tăcerea are glasul ei de înţelepciune-ascult-o!.
* Când oare ura va fi trimisă la sanatoriu şi invidia la casa de corecţie?
Maxime de Petre Ţuţea ( n. 6 oct. în Boteni,Muscel -d.3 dec.1991;eseist,filosof, economist, om politic. )
* Omul e raţional şi muritor.Asta e cea mai bună definiţe a omului.
* În ordinea valorii omeneşti pe primul loc e sfântul, nu geniul.
* Înţeleptul este un om care are experienţa vieţii.
* Fără credinţă şi biserică omul rămâne un animal raţional şi muritor.
* Pesimismul este expresia metafizică a lucidităţii.
* Iisus Hristos este eternitatea care punctează istoria.
* Ţăranul este omul absolut.
* Rugăciunea este singura manifestere a omului prin care acesta poate lua legătura cu Dumnezeu.
Alte maxime:
* În dictatură, cineva te foloseşta cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care te va folosi aşa cum vrea el.
* Mai rău decât un prost leneş e un prost cu iniţiativă.
* Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.
* Nu e greu să te laşi de băut, greu este să înţelegi de ce trebuie să te laşi de băut.
* Oamenii cu bani sunt de doă feluri: apăraţi de poliţie sau căutaţi de poliţie.
* Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.
* Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.
* Un optimist este un om insuficient de informat.
* Femeile fac din nimic trei lucruri: salate, coafuri şi drame.
* Principala problemă a omului e că el singur îşi creează probleme.
* Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.
Prietenia în maxime
* Prietenia este o haină valoroasă care se curăţă când se murdăreşte. Nu se aruncă la prima pată.- Cato
cel Bătrân
* Prietenia sfârşeşte acolo unde începe neîncrederea. – Seneca
* Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpâneşte toate bunurile lumii. – Aristotel
* Nu rupe firul unei prietenii, căci, cniar dacă îl legi din nou, nodul rămâne. – Octavian Paler
* Ţine-ţi prietenii aproape, iar duşmanii şi mai aproape.- Sun Tuzu
* A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger. – Nichita Stănescu
* Un prieten de interes este mai primejdios decât un vrăjmaş. – C.A.Rosetti
* Fără prietenie nu există viaţă. – Saint Exupery
* O ghicitoare alcatuită din cuvinte onomatopeice:
Hurduc,burduc,
Socalic…pic!…poc!
Ghiciţi,va rog!
STĂM PE AUR ŞI CERŞIM
–––––––––
* Dezvoltarea cercetărilor de-a lungul timpului,ne conduce la noi concluzii.Iată ce afirmă Romulus Popescu în „Stăm pe aur şi cerşim”:”Cea mai veche scriere descoperită pe mapamond,nu este cea sumeriană,cum s-a crezut,ci aceea descoperită la Tartaria,în judeţul Alba,încă din anul 1961.Tăbliţele de la Tartaria au foet scrise cu aproximativ două milenii înaintea celor sumeriene.Sunt trei tăbliţe din lut ars,pe care se găsesc inscripţii a căror traducere ar fi:”Nobilul care ştie tainele va merge în rai”.Apare şi semnul crucii,însemnând că acesta este un simbol străvechi creştin”.
De asemenea susţine că în Dacia,n-au existat sclavi pentru care motiv a fost considerată unică în vremea aceea,din acest punct de vedere.Dacii fiind monoteişti,apostolul Andrei a reuşit să-i creştinizeze,făcând din Dacia prima ţară creştinizată.
Pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra ţării noastre,România se mai numeşte,după cum se ştie, şi Grădina Maicii Domnului.
I – ŞTIAŢI CĂ ?:
–––––––––
Cele mai aglomerate oraşe din lume sunt:
*Los Angeles – 12.762.000 de locuitori
*Buenos Aires -13.074.000 de locuitori
*Krachi – 13.125.000 de locuitori
*Dhaka
(Bangladesh) – 14.648.000 de locuitori
*Calcuta – 15.552.000 de locuitori
*Shanghai – 16.575.000 de locuitori
*New York – 19.425.000 de locuitori
*Mexico – 19.460.000 de locuitori
*Bombay – 20.o41.000 de locuitori
*Sao Paulo – 20.262.000 de locuitori
*Delhi – 22.157.000 de locuitori
*Tokyo – 36.669.000 de locuitori
*Ştiaţi că adunând ultimele două cifre ale anului în care te-ai născut cu vârsta pe care o împlineşti în acest
an(2011),rezultatul va fi 111 pentru toţi? De exemplu:
născut în 1959,în acest an a împlinit 52 de ani,astfel 59+52=111;născut în 1926,împlineste în acest an 85 de ani,astfel 26+85=111.
*Cultivarea perlelor de aur este un proces extrem de meticulos şi de lungă durată.Jewelmer este singura unitate producătoare de perle din lume care a produs cu succes perle cu o culoare auriu natural.În urma unor decenii de cercetare, a fost în stare să perfecteze un proces de ameliorare care să crească stridii capabile să producă perle lucioase de aur.A reuşit să perfecţioneze procesele de împerechere care duc la naşterea scoicilor pinctada maxima capabile să crească în interiorul lor perle aurii mari şi lucioase.Perlele sunt cultivate prin transplantarea unui mic fragment de ţesut din învelişul carapacei unei scoici în carapacea altei scoici mai tinere.Altoirea formează o pungă pentru perle şi precipită carbonat de calciu în acest buzunar.Cu timpul acest depozit creşte şi devine o perlă.Procesul durează între 2-5 ani până ce perla aurie se maturizează,iar cultivarea este un proces exrem de meticulos şi de lungă durată,după cum explică Jacques Branellee,director al Jewelmer.
SĂ IUBIM PISICILE CĂ NE SUNT DE MARE FOLOS
––––––––––––––-
Energeticienii consideră că pisicile au capacităţi extrasenzoriale foarte dezvoltate.Pisica încearcă să se culce pe locul dureros şi după un timp durerea se potoleşte şi omul se simte mai bine.Pisicile pot fi ajutoare de încredere ale neurologilor şi psihoterapeuţilor.Ele reduc neliniştea,calmează,trezesc sentimente de încredere,de optimism ,şi o fac total dezinteresat.Pisicile”medicament”sunt excelenţi cardiologi.Celor care suferă de hipertensiune,au trecut pintr-un infarct sau accident cerebral,li se recomandă să ţină mai des în braţe o pisică.Aşezându-se pe pieptul stăpânului ,adesea previn chiar atacurile de cord.
A apărut o ramură specială numită in termeni medicali felinoterapia, care presupune vindecarea sau prevenirea unor îmbolnăviri prin intermediul pisicilor.Torsul pisicii care are o frecvenţă între 25 şi 50 de Hz.ar fi sursa acţiunii terapeutice.Lipindu-se de acea parte a corpului unde se află organul bolnav,transmite generoasă frecvenţele terapeutice.Influenţa bioenergetică a unei pisici este mai puternică decât a unui motan.Pisicile „fetiţe”vindecă mai bine afecţiunile sistemului nervos şi ale organelor interne,în vreme ce”băieţii”sunt specialişti la capitolele artroză,spondiloză,osteopatii.
Pisicile roşcate şi cele bej nu pot absorbi la fel de multă energie negativă ca cele negre,în schimb ele ridică tonusul psihic al oamenilor lângă care trăiesc prin emitere de energie pozitivă.Pisicile albe sunt ajutoare perfecte în cazul lipsei de energie.Dacă doarme în braţele dv.se ridică brusc şi pleacă,nu o ţineţi cu forţa.Înseamnă că îi este suficientă energia dv.cauzatoare de durere.După ce se va odihni şi îşi va reface forţele,mica vindecătoare se va întoarce singură pentru a continua tratamentul.
V-ŢI ÎNTREBAT DE CE ÎN ZILELE NOASTRE SUNT MAI MULŢI OAMENI CARE AU PISICI DECÂT CÂINI?
Aflaţi ceva mai mult despre misiunea lor:
Majoritatea oamenilor crede că pisicile nu fac nimic, sunt leneşe şi doar mănâncă şi dorm. Nu este chiar aşa. Dacă sunt mai multe persoane intr-o familie şi doar o singură pisică, ea singură poate absorbi toată cantitatea de energie negativă produsă de mai multe persoane.Când
doarme corpul pisicii se eliberează de negativitatea pe care a eliminat-o din noi şi a prelu-
at-o asupra ei. De aceea doarme mult, pentru că se purifică. E mai bine să fie mai multe pisici la casa omului ca încărcătura negativă să se repartizeze între ele.Ele ne protejează în timpul nopţii ca niciun spirit nedorit să nu ne paraziteze. Dacă simt că o parte din corpul nostru este bolnavă, se aşează şi dorm pe locul afectat.Dacă cineva vine la noi şi pisica simte că acea persoană este răuvoitoare, stă în preajma noastră ca să ne avertizeze şi să ne protejeze.Dacă o pisică străină va intra în casă ca şi cum ar fi casa ei, este că aveţi nevoie de o pisică chiar în acel moment din viaţa voastră.Pisicile rătăcitoare se oferă benevol să vă ajute. Ele au ceva să vă aducă. Nu vin la întâmplare.Amintiţi-vă neapărat,,,nu
goniţi nici o pisică venită in calea voastră.Pisicile sunt blânde afectuoase şi fidele cerând în schimb un dram de iubire.
CONFERINŢA „MIŞCAREA VIEŢII”
––––––––––-
Pentru că mi-am spus părerea şi am semnat petiţia Iniţiativei Referendumului European,printre cei peste 250000 de susţinători,azi am primit invitaţia de a participa la Conferinţa „Mişcarea vieţii.Apărarea drepturilor noastre la sănătate naturală şi alimentaţie fără organisme modificate genetic”, ce va avea loc la Bucureşti, în sala Titulescu,din cadrul complexului expozitional ROMEXPO, joi 30 iunie,2011.
Conferinţa va fi sustinuta de:
Dr.Aleksandra Niedzwiecki(USA/Polonia)Director General si Director de Cercetare la Institutul de Cercetare Dr.Rath din Santa Clara California.Prelegerea sa se intituleaza:”Progrese in domeniul asistenţei medicale naturale”.
Paul Anthony Taylor(Marea Britanie)Director Executiv al Fundaţiei de Sănătate Dr.Rath.Prelegerea sa se intituleaza:”Apărarea dreptului nostru la sănătate in Bruxelles UE”.
August Kowalezyk(Polonia)si Jerzy Ulatowski (Polonia)foşti prizonieri in lagărul de concentrare Auschwitz in timpul celui de al doilea razboi mondial, ţin fiecare câte un discurs intitulat:”Lecţii de istorie”,din care se desprinde printre altele faptul că prizonierii au fost obligaţi să ia parte la experimente medicale letale care implicau folosirea de medicamente sintetice patentate si vaccinuri.
Dacă modernizarea omenirii a dus la multe împliniri bune,a cauzat, pe de altă parte grave neajunsuri privind sănătatea noastră ,longevitatea vieţii,însăşi existenţa umană.Pentru înlăturarea acestora,trebuie să fim în primul rând atenţi la felul cum ne hrănim.Să ştim ce trebuie să mâncăm şi ce nu.Să renunţăm la produsele din magazine care conţin aditivi alimentari,E-uri,la fructele şi legumele modificate genetic.Dacă la cele tratate genetic e greu de spus care sunt efectele,la cele tratate chimic,dacă se depăşesc dozele ,devin cancerigene,aşa cum a explicat Gheorghe Mencinicopschi,directorul general al Institututlui de Cercetare Alimentară.Consumăm legume modificate genetic,ca de exemplu soia care în Europa este folosită ca furaj pentru hrana animaleleor.Atât legumele ca şi fructele sunt tratate ca să reziste mai mult pe raft.Acestora li se opreşte procesul de coacere prin iradiere.De exemplu căpşunile,nu cele româneşti ,sunt iradiate,fiindcă li se opreste procesul de maturizare prin iradiere.Asemenea legume şi fructe sunt frumoase,voluminoase,plăcute la vedere,dar fără gust.Ne iau ochii,dar în acelaşi timp ne fură şi sănătatea.De aceea trebuie să folosim cât mai mult produse naturale,numai că acestea se găsesc în tot mai puţine locuri,deoarece contează,reclama,câştigul,concurenţa.Mai grav este că şi românii justifică trecerea la „noile tehnologii” de cultivare prin obligativitatea respectării unor norme europene.
Sper ca expunerile şi dezbaterile din cadrul acestei conferinţe să reuşească să determine pe cei în drept şi pe noi toti de a privi cu mai multă răspundere sănătatea şi alimentaţia noastră naturală.
ESTE BINE DE ŞTIUT:
======================
ROLUL APEI
Timpul corect pentru a bea apă va îmbunătăţi eficacitatea ei pentru corpul uman
Două pahare de apă imediat după trezire,ajută la activarea organelor interne.
Un pahar de apă- 30 de minute înainte de masă,ajută la digestie.
Un pahar de apă înainte de a face baie,ajută la scăderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apă înainte de culcare,ajută la evitarea unui atac cerebral sau de cord.
ROLUL ASPIRINEI
În orice casă,în special dacă unul din membrii familiei este în vârstă de peste 60 de ani,trebuie să existe un flacon cu aspirină.Pastilele să fie la îndemână ca să poată fi luate de îndată ce survine durerea în piept.Dumnezeu ştie dacă asemenea măsură poate face diferenţa între viaţă şi moarte,dar să ţineţi flaconul într-un loc accesibil.
ATENŢIE ! Există şi alte simptome de atac de cord,însoţite de durere în braţul stâng.Să aveţi în vedere şi instalarea unei dureri interne în maxilarul inferior,apariţia vărsăturilor şi a transpiraţiilor abundente,care nu mai sunt doar nişte simptome banale.În timpul unei crize cardiace,e posibil, ca la început,să nu simţiţi acea durere în piept;60% dintre oamenii care au avut criză de inimă în timpul somnului nu s-au mai trezit niciodată.Cu toate acestea o durere în piept vă poate trezi dintr-un somn profund.În asemenea caz,luaţi imediat în gură două aspirine,lăsaţi-le câteva clipe să se umecteze pe limbă şi înghiţiţi-le apoi cu puţină apă.Apelaţi fără întârziere serviciul de ambulanţă,Poliţia sau Pompierii,spuneţi „criză cardiac㔺i informaţi că aţi luat două aspirine.Aşezaţi-vă pe un scaun sau fotoliu şi aşteptaţi să sosească ajutorul solicitat.
Un cardiolog afirma că dacă fiecare dintre cei care primesc acest mesaj,cum l-am primit eu printr-un pps.de la o binevoitoare,ar informa alte 10 persoane,o viaţă va fi cu siguranţă salvată.
Prin intermediul acestui blog,eu mi-am făcut datoria şi rog pe cititorii mei să procedez la fel!
ALOEA
Aloea prezintă interes pentru femei,având acţiune pozitivă în caz de insuficienţă menstruală.Este utilizată şi în afecţiuni precum congestiile cerebrale sau migrenele.Ca plantă medicinală ,aloea se remarcă, totodată,prin efectele sale,tonefiante,vermifuge,
stomathice,dar mai ales ca un bun purgativ.Datorită toxicităţii sale mari(poate fi mortală),
aloea nu se va utiliza decât sub îndrumarea specialistului.
„Dicţionarul plantelor de leac”,ediţia a II-a,Editura Călin,Bucureşti, 2008,p.6.).
CEAPA
Ceapa conţine enzime,vitaminele A, B1,B2şi C,minerale esenţiale,precum si grăsimi,zaharuri.Se spune despre ceapă că este garanţia longevităţii.Este cunoscută ca fiind un foarte bun tonic cu proprietăţi antiinfecţioase.Diuretic puternic- calitate importantă şi de luat în seamă de cei care n-au voie să consume sare- prin consum de ceapă se elimină sarea din organism.Ceapa este recomandată în boli pulmonare şi în prevenirea accidentelor vasculare(este un anticoagulant activ).Ceapa are efecte benefice şi în ciroza hepatică,în pleurezii,în tratarea leziunilor bucale,acţiunea bactericidă fiind semnificativă.
Sa spune că un consum zilnic de ceapă(nici o masă fără ceapă)preîntâmpină apariţia cancerului.
Ibidem,p.27.
BUSUIOCUL
Preţuit de aproape toate popoarele europene, la noi busuiocul este rege; o plantă de suflet care aduce noroc şi sănătate.Busuiocul este un tonic, un energizant binevenit în perioada schimbării de anotimpuri, când mulţi dintre noi ne confruntăm cu căderi de energie vitală , intelectuală, sufletească.
Dau câteva reţete simple care pun în valoare efectul tonic al busuiocului,pe care le-am aflat acum:
– Maceratul la rece de busuioc este considerat ca un elixir al tinereţii, recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură, în tulburări de menopauză şi andropauză, sterilitate masculină şi feminină, frigiditate,etc…Cel mai eficient este maceratul obţinut prin ţinerea a 4-8 linguriţe de busuioc în apă,vreme de 8 ore urmată de filtrare.Se bea acest preparat pe sromacul gol,de preferinţă dimineaţa.Pe perioada primăverii este recomandat ca, în paralel cu această cură, să se treacă la o alimentaţie în care să predomine crudităţile.
Pulberea de busuioc îmbunătăţeşte stare psihică fiind binevenită în anotimpul asteniei de primăvară Este un tonic şi un stimulent nervos. Busuiocul induce şi o trăire mistică, facilitându-ne apropierea de spiritual(motiv pentru care este folosit şi în ritualul creştin).El măreşte capacitatea de control asupra emoţiilor şi reduce sensibilitatea la stres.Vlăguiala de toamnă şi de primăvară este o boală pentru care nu există medicamente. Ce să prescrii pentru moleşeală, somnolenţă, pentru căscat? Faceţi în această perioadă o cură de cel puţin 14 zile, timp în care luaţi de patru ori pe zi câte o linguriţă rasă de pulbere de busuioc cu apă. Preferabil ar fi ca pulberea să fie cernută (pentru a nu se răni fina mucoasă bucală)şi să fie ţinută 10 minute sub limbă înainte de a fi înghiţită. Rezultatele
acestei cure simple ar fi posibil să vă uimească.
– Apa de busuioc.Într-un borcan cu apă puneţi trei crenguţe de busuioc verde vara şi toamna şi de busuioc uscat iarna şi primăvara.Bând această apă mereu,vă menţineţi tinereţea, dar în acelaşi timp trebuie să mâncaţi multe crudităţi , pâine neagră, carne puţină sau deloc.
GHID PENTRU SĂNĂTATE:
1-Bea multă apă.
2-Ia un mic dejun de rege,un dejun de prinţ şi o cină de cerşetor.
3-Mănâncă mai multă mâncare care creşte în copaci şi în plante şi mai puţin din cea care este manufacturată.
4-Trăieşte cu cei trei E:Energie, Entuziasm şi Empatie.
5-Găseşte puţin timp ca să meditezi.
6-Joacă-te mai des.
7-Citeşte mai multe cărţi decât ai citit în 2010.
8-Aşează-te în linişte, cel puţin 10 minute în fiecare zi.
9-Dormi cel puţin 7 ore.
10-Fă exerciţii fizice, mergi în fiecare zi timp de 10 până la 30 de minute şi mergând, surâde.
CUVIOASA MAICA NOASTRĂ PARASCHEVA
Sfânta Parascheva s-a născut in satul Epivat,astăzi Boiados în Bulgaria.Trăind într-o familie creştină cu frica lui Dumnezeu,la vârsta de 15 ani, sufletul ei s-a deschis ca o floare spre valorile morale, aşa cum propovăduia un preot în biserică. A dus o viaţă îndreptată spre credinţă. A dăruit tot ce avea , iar după moartea părinţilor, a vândut moştenirea ce-i revenea şi banii i-a împărţit săracilor, dedicându-se vieţii monahale.A petrecut un timp în pustiu în post şi rugăciuni. După mulţi ani petrecuţi în pustiu, iată că într-o noapte,pe când se ruga, a văzut pe însuşi îngerul lui Dumnezeu care îi spune: „Lasă pustiul şi întoarce-te în locurile tale pentru că acolo se cade să-ţi dai trupul pământului şi duhul să-ţi treacă la locaşurile cele de sus”1). Aşa a făcut şi nu după multă vreme, şi-a dat „luminat sufletul în mâna lui Dumnezeu şi nimănui nu spuse de unde a fost şi cine este”2) .
O altă versiune care ţine mai mult de legendă arată că sub stăpânirea turcească a avut de suferit.A fost introdusă într-o baie cu apă fierbinte apoi cu ulei încins şi supraveţuind acestei torturi, în urmă i s-a tăiat capul.Se spune că cel care i-a tăiat capul a orbit.De atunci a devenit protectoarea orbilor şi a celor care lucrează la căi ferate.De ce este protectoarea şi a celor de la căi ferate? Fiindcă se spune că pe când trebuia să se construiască o cale ferată care să traverseze un munte din Grecia, au dat de icoana Sfintei Parascheva.Considerându-se un semn divin, s-a hotărât să se construiască o mănăstire pe locul acela.De aceea locaşul este săpat în stâncă.Am avut ocazia de a vedea această mănnăstire, când am făcut excursia în Grecia şi mulţumirea sufletească de a mă inchina şi ruga chiar la acea icoană a Sfintei Parascheva care se găseşte în mănăstire şi care a determinat zidirea acestui locaş sfânt.Lângă mănăstire este grota Sfintei în care se găseşte un izvor cu apă tămăduitoare .Am vrut să luăm şi noi, dar fiind mulţi turişti, n-am reuşit.Grecii obişnuiec ca la 14 octombrie, când se sărbătoreşte Sfânta Parascheva, să stea toată noaptea să se roa-
ge în faţa bisericii pentru vindecarea bolilor, în special a celor de ochi.De asemenea ,când se roagă, agaţă la icoană un lănţişor cu un medalion ce simbolizează partea corpului ce doresc a fi vindecată.
După o viaţă de post, rugăciune şi sărăcie, Sfânta Parascheva a murit la vârsta de 27 de ani şi a fost îngropată ca o străină, ca după aceea oamenii aflând cine este ,cu mare cinste au luat-o şi-au îngropat-o la biserica „Sfinţii Apostoli” din Epivat.Moaştele ei au fost strămutate de aici la Târnovo apoi la Belgrad, la Constantinopol,de unde prin stăruinţa domnitorului Vasile Lupu au fost aduse la biserica Trei Ierahi din Iaşi, ctitorită de el.
Acum sfintele moaşte se odihnesc în Sfânta Mitropolie a Iaşului pentru care fapt Sfânta Parascheva este considerată ca ocrotitoarea ţării noastre şi în special a Moldovei.
Azi,14 octombrie,să ne îndreptăm gândul spre Sfânta Parascheva şi chiar dacă nu suntem printre pelerinii din toată ţara, la rugăciune în faţa sfintelor moaşte ale Sale,s-o rugăm oriunde ne aflăm să ne ocrotească,deoarece acum mai mult ca oricând avem nevoie de ocrotirea Sa.
–––––
1)”Vieţile Sfinţilor”, ed.Artemis, Bucureşti, p.35.
2)”Sfânta Cuvioasă Parascheva”ed Ortodoxos Kypseli, Tesalonic, Grecia 1991, tipărită cu binecuvântarea I.P.S.Daniel Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, p. 36.
CUM ESTE VĂZUT OMUL:
* Când Dalai Lama a fost întrebat ce îl surprinde cel mai mult la umanitate, el a răspuns:
„Omul. Deoarece el îşi sacrifică sănătatea pentru a face bani.Apoi îşi sacrifică banii pentru a recupera sănătatea.Apoi este nerăbdător să vină viitorul încât nu trăieşte prezentul,rezultatul fiind că nu trăieşte nici în prezent,nici în viitor; trăieşte ca şi cum niciodată nu o să moară şi apoi moare fără să trăiască niciodată cu adevărat”.
CEL MAI FERICIT OM DE PE PLANETĂ
Acesta este un om care nu are bani,succes profesional, viaţă sexuală, nici popularitate.
El se numeşte Matthieu Ricard, francez, occidental prin naştere, unicul dintre 100 de voluntari, al cărui creier a primit calificativul maxim de fericire prevăzut de cercetători.
Paradoxul cazului nu este că el este un om fericit, ci cum a ajuns acolo.S-a desprins de tot
ceea ce occidentalii cred că ne-aduce fericirea. Ricard nu este stăin de nimic din toate acestea: fiu al unui membru eminent al Academiei Franceze, Francois Revel, nu s-a lăsat influenţat nici de ateismul tatălui său, nici de credinţa primită la naştere, nici măcar studiile personale de genetică celulară la Institutul Pasteur nu i-au adus satisfacţie.Cu lumea la picioarele sale şi pe punctul de a deveni o eminenţă ştiinţifică, într-o bună zi a decis că nu aceasta era ce-şi dorea de la viaţă. A plecat în Himalaya, a adoptat celibatul şi sărăcia călugărilor, a învăţat să citească tibetena ebraică şi a început o viaţă nouă de la zero.A devenit mâna dreaptă a lui Dalai Lama. A donat milioane de euro, produsul vânzărilor cărţilor sale, mănăstirilor şi operelor de caritate. Aceasta nu este cauza,ci consecinţa fericirii sale.Nu este nici mister , nici graţie divină. Richard Davidson spune că această atitudine se cheamă plasticitatea minţii.Este capacitatea umană de a modifica creierul cu ajutorul gândurilor pe care le alegem.Fericirea este o stare de spirit.
Nu depinde de nimeni şi de nimic extern persoanei – Buddha
Cheia fericirii sălăşluieşte în interiorul fiecăruia – Jesus
Fericirea este obişnuinţă, sau rezultatul mai multor obişnuinţe – Aristoteles
Ricard avertizează că a fi fericit vine obligatoriu numai după ce încetăm să dăm vina pe ceilalţi pentru nefericirea noastră şi după ce căutăm cauza în propria noastră minte.
A trăi experienţele pe care viaţa ni le oferă este obligatoriu; a suferi din cauza lor sau a ne bucura de ele este opţional.
SĂ MÂNCĂM FRUCTE PE STOMACUL GOL!
Fructul este un aliment ideal. Corpul are nevoie de minim de energie pentru a-l digera şi a oferi corpului nostru o rentabilitate maximă.Este singurul aliment care pune creierul la muncă. Curăţă şi hrăneşte corpul în acelaşi timp.
Trebuie să mâncăm fructele pe stomacul gol, fiindă nu sunt digerate în stomac, ci în intestinul gros. Ele trec rapid de stomac şi ajung în intestin, unde îşi eliberează sucurile.
Dar dacă în stomac există carne, cartofi, sau amidon, fructele sunt prinse aici şi încep să fermenteze. Dacă aţi mâncat un fruct ca desert după cină şi petreceţi restul nopţii cu greutate în stomac şi cu un gust neplăcut în gură, este că pentru că nu aţi mâncat corect.
Trebuie să mâncăm întotdeauna fructele pe stomacul gol. Nu beţi sucuri de fructe din cutii sau din recipiente de sticlă. Cumpăraţi un storcător de fructe şi veţi bea sucul numai din fructe proaspete pe stomacul gol.Fructele sunt cele mai bune alimente pentru a ne proteja contra bolilor de inimă. Împiedică îngroşarea sângelui şi blocarea arterelor. Întăresc vasele capilare, vasele capilare fragile fiind mai întotdeauna cauza hemoragiilor intrne şi a crizelor cardiace.
La micul dejun mâncaţi fructe şi faceţi la fel măcar până la prânz, în fiecare zi.Cu cât veţi avea mai mult timp în corp doar fructe, cu atât ele vor fi mai eficiente în purificare.Vă veţi bucura după un timp de aproximativ 10 zile de vitalitate şi energie atât de intense, încât vi se va părea incredibil.Nu consumaţi băuturi îngheţate după masă sau în timpul mesei care vor solidifica substanţele grase din produsele alimentare, ceea ce va încetini digestia.Serviţi un ceai fierbinte sau chiar apă fierbinte după masă, aşa cum obişnuiesc chinezii.
Un cardiolog spunea că dacă fiecare persoană ştiind acestea le va transmite şi altor persoane va salva cel puţin o viaţă.
LIMBA NOASTRĂ CA UN FAGURE DE FIERE
Aşa îşi întitulează Cristian Teodorescu articolul în care critică înlocuirile anapoda de cuvinte româneşti cu cele pro-occidentale ca:
prilej înlocuit cu oportunitate
hotărâţi ” ” determinaţi
realizăm ” ” implimentăm
loc ” ” locaţie
am luat în considerare ” ” am anvizajat
consimţind ” ” achiesând
serviciul de întreţinere ” ” mentenanţă
obligatoriu ” ” un must
concentrăm ” ” focusăm
speranţa ” ” expectaţiunea
răspuns ” ” feed-back
Folosirea acestor înlocuiri duce la o exprimare de asemenea anapoda cum ar fi:Deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o anchiesând la o mentenanţă care este un must şi asupra căreia ne focusăm cu expectaţiunea unui fee-back pozitiv.
Cele relatate mai sus ne determină să luptăm pentru a ne păstra LIMBA NOASTRĂ CA UN FAGURE DE MIERE.
CURIOZITĂŢI INTERESANTE DESPRE CORPUL UMAN
– Când o persoană moare, auzul este ultimul simţ perceput. Văzul este primul care dispare.
– Creierul continuă să transmită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte.
– Corpul utilizează 300 de muşchi pentru a ţine corpul în poziţie stabilă dreaptă.
– Îţi foloseşti aproximativ 200 de muşchi când faci un pas mergând.
– Când cantitatea de apă din corpul omenesc este redusă cu 1% îţi este este, iar dacă este redusă cu 10% vei muri.
– Dinţii unui om sunt tari aproape ca piatra.Femurul este mai tare decât betonul.
– Mandibula este cel mai dur os din organism.
– Înălţimea omului variază în timpul zilei.Dimineaţa suntem cu un cm. mai înalţi deât seara, fiindcă discurile intervertebrale se tasează atunci când stăm în picioare, datorită greutăţii propriului corp.
– Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vieţii.Inima femeii bate mai repede decât cea a bărbatului. Inima continuă să bată după ce este scoasă din corp.Chiar dacă
este tăiată bucăţi, muşchii inimii vor continua să se contracte o perioadă.
– Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare labă a piciorului.
– După mesele bogate, se spune că auzul scade. Chiar şi atenţia scade.
– Urechile pot distinge peste 300.000 de tonalităţi.
– Dacă barba bărbaţilor nu ar fi bărbierită, ar putea ajunge la 9 m.într-o viaţă de om.
– Persoanele dreptace trăiesc, în medie, cu 9 ani mai mult decât cele stângace.
– Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariţia unui rid permanent deasupra spâncenelor.
– Puse cap la cap venele arterele şi capilarele unui adult ar ajunge pentru înconjurul Pământului de aproape patru ori.(Mie nu-mi vine să cred ).
– Un creier uman generează mai multe impulsuri electrice într-o zi, decât toate telefoanele din lume.
UN OM ÎNVĂŢAT
Un bărbat în vârstă de 92 de ani, bărbierit proaspăt, pieptenat la fel,s- a îmbrăcat şi dimineaţa a pornit spre azil,fiindcă soţia lui în vârstă de 70 de ani nu de mult se stinsese din viaţă şi el a simţit nevoia să părăsească locuinţa.Ajuns la azil , i se povesteşte în drum spre camera lui cum este aceasta aranjată.
– Îmi place foarte mult ,spune el încântat!
– Dar nici n-aţi văzut-o ,îi răspunde însoţitorul. Aşteptaţi puţin să o vedeţi, ca să vă pronunţaţi.
– Nu are nimic dacă nu am văzut-o. Fericirea nu depinde de ceva anume. Faptul că îmi place sau nu camera nu depinde de mobilier sau de decoraţii, ci depinde de cum vreau eu s-o văd. Eu am decis în mintea mea; camera îmi place. Deciziile le iau în fiecare dimineaţă, imediat ce mă trezesc. Pot să spun mulţumesc cerului pentru tot şi pentru că mă pot mişca. Fiecare zi e un cadou, dacă pot să-mi deschid ochii, să mă concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat de-a lungul vieţii mele.
Bătrâneţea este ca şi un cont în bancă; iei de acolo exact ce-ai adunat. Sfatul meu este să aduni multă, multă fericire şi amintiri frumoase în contul tău de amintiri, unde eu şi azi tot strâng şi mai srâng, spune mulţumit omul învăţat. Ţine minte cele de mai jos, continuă el,şi astfel ai şansa să fii fericit:
1 Eliberază-ţi mintea de ură.
2 Eliberează-ţi mintea de a-ţi face griji mereu.
3 Trăieşte modest.
4 Dăruieşte mai mult.
5 Aşteptă mai puţin.
DUMNEZEU VERSUS ŞTIINŢĂ
UN profesor ţine cursul de filozofie.
– Să vă explic care este este conflictul între ştiinţă şi religie.
Profesorul ateu cere unui student să se ridice în picioare.
– Eşti creştin, nu-i aşa, fiule?
– Da, domnule, afirmă studentul.
– Deci crezi în Dumnezeu?
– Cu siguranţă.
– Dumnezeu e bun?
– Desigur, Dumnezeu e bun.
– Tu eşti bun sau rău?
– Biblia spune că sunt rău.
– Uite o problemă pentru tine. Să zicem că există aici o persoană bolnavă şi tu o poţi vindeca. Ai încerca?
– Da, domnule, aş încerca.
– Deci eşti bun.
– N-aş spune asta.
– De ce n-ai spune asta? Ai vrea să ajuţi o persoană dacă ai putea. Majoritatea am vrea, dacă am putea, dar Dumnezeu nu…
Studentul nu răspunde, aşa că profesorul continuă.
– El nu ajută,nu-i aşa? Fratele meu era creştin şi a murit de cancer, chiar dacă se ruga lui Iisus să-l vindece. Cum de Iisus e bun?
Studentul tace,
– Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?
– Da afirmă studentul.
– Dacă a creat totul, a creat şi răul, deci Dumnezeu este rău.
Studenţii sunt uimiţi.
– Spune-mi, continuă profesorul adresându-se altui student. Crezi în Iisus Cristos, fiule?
– Da, domnule profesor, cred.
– Ştiinţa spune că ai 5 simţuri pentru a folosi şi identifica lumea din jurul tău. L-ai văzut, l-ai auzit,
l-ai simţit vreodată pe Iisus al tău?
– Nu, domnule.
– Conform regulilor sale demonstrabile ştiinţa spune că Dumnezeul tău nu există.
– Eu am credinţa mea.
– Nu există nicio dovadă, ci doar credinţa.
Studentul contrariat rămâne tăcut pentru o clipă, înainte de a pune şi el o întrebare.
– Domnule profesor, există căldură?
– Da
– Şi există frig?
– Da,fiule, există frig.
– Nu, domnule, nu există.
Clasa devine tăcută şi studentul începe să explice.
– Poate exista multă căldură, super-căldură, mega-căldură, căldurică sau deloc, dar nu avem nimic numit „frig”.Putem merge până la 458 de grade sub zero ceea ce nu înseamnă căldură, dar nu putem merge mai departe. Nu există frig; dacă ar exista, am avea temperaturi mai scăzute decât minimul absolut de – 458 de grade, Zero absolut(-458 F) înseamnă absenţa totală a căldurii.Frigul e doar un cuvânt pentru a descrie absenţa căldurii. Nu putem măsura frigul. Căldura poate fi măsurată în unităţi termice, deoarece căldura este energie. Căldura e cea care face ca un corp sau materie să aibă sau să transmită energie. Frigul nu e opusul căldurii, ci doar absenşa ei.
Clasa este învăluită în tăcere.Studentul continuă să explice la fel cum întunericul nu este ceva, ci doar absenţa luminii. Lumina poate fi scăzută, normală, strălucitoare. Întunericul nu există. Dacă ar exista, am putea face ca intunericul să fie şi mai întunecat.De asemenea explică faptul că moartea nu este opusul vieţii, ci doar absenţa ei.
– Domnule profesor, le predaţi studenţilor că ei au evoluat din maimuţă.
– Evident că da.
– Aţi obsevat vreodată evoluţia cu proprii ochi? Din moment ce nu aţi observat procesul evoluţiei în desfăşurare şi nimeni nu poate demonstra că el are loc, dumneavoastră nu predaţi studenţilor doar ceea ce credeţi? Acum ce sunteţi, om de ştiinţă sau predicator?
Clasa murmură. Studentul tace până când emoţia se mai stinge, apoi continuă:
– Ca să continuăm demonstraţia pe care o făceaţi adineaori celuilalt student,este vreunul din voi care a văzut creierul profesorului?
Clasa izbucneşte în râs.
– Este vreunul din voi care a auzit creierul profesorului, l-a simţit, l-a atins, sau l-a mirosit? Nimeni nu pare să fi făcut asta. Deci conform regulilor empirice, ştiinţa spune, cu tot respectul, domnule profesor, că nu aveţi creier.
După un interval ce pare o veşnicie bătrânul profesor răspunde: Presupun că va trebui să crezi pur şi simplu.
– Acum ,domnule profesor, există răul?
Profesorul nesigur răspunde:”Sigur că există”.
– Nu există, domnule, a replicat studentul. Răul e pur şi simplu absenţa lui Dumnezeu, ca şi întunericul şi frigul. Nu Dumnezeu a creat răul. Răul este ceea ce se întâmplă când din inima omului lipseşte dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare când nu este căldură sau ca întunericul care apare când nu este lumină.
Profesorul s-a aşezat gânditor.
P.S.Studentul era Albert Enstein care a scris o carte întitulată:”Dumnezeu vs. ştiinţă” în 1921.
EDEL WEISS (floare de legendă, floare eternă,floare de colţ)
Am primit povestea acestei flori pe care o redau mai jos ca să o cunoască şi cei care intră pe acest blog.
Locuitorii Alpilor, ca şi noi, au multe legende. Una din ele spune că o regină trăia intr-un palat de gheaţă ce se ridica mult peste înălţimea Alpilor.Era frumoasă, cu pielea albă, ca zăpada şi cânta atât de frumos, încât fermeca pe oricine. Singurul defect al ei era că avea inima rece ca un sloi de gheaţă, de unde se şi numea regina gheţii.Nu era înconjurată decât de servitori care o apărau de orice prezemţă.
Aceştia fiindu-i fideli aruncau în prăpastie pe cei ce se încumetau să urce la palat.
Într-o zi un păstor atras de cântecul ei a reuşit să treacă toate obstacolele , a ajuns la palat şi ragina
s-a îndrăgostit de el şi au trăit trei zile fericite până când intr-un complot al servitorilor izvorât din gelozia lor, a fost aruncat în văile adânci ale muntelui. Atunci inima reginei a fost invadată de o căldură pe care n-a mai simţit-o până atunci şi din ochi i-a căzut o lacrimă care s-a transformat intr-o
floare, edelweiss.Legenda s-a transformat într-un obicei. Pretendentul la mâna unei domnişoare trebuia să escaladeze piscurile abrupte, peste 2000 de metri, pentru a aduce acest trofeu simbol al curajului şi iubirii lui faţă de persoana iubită. Febra de a ajunge în posesia acestui valoros „souvenir”,s-a trasformat cu timpul în dorinţa fierbinte a oricărui turist aflat pe meleagurile alpine.
Ea înfloreşte în iunie-septembrie. Datorită interesului crescut pentru această floare, guvernele multor ţări au hotătât s-o protejeze. În Elveţia este protejată din 1878, în Austria din 1886, în România din
i933.Cercetători din Austria şi Mongolia au studiat-o şi au descoperit un element nou pe care l-au numit
„Edelweiss saure”folosit în creme pentru încetinirea îmbătrânirii, albirii pielii, factor de protecţie contra razelo uv.Din rădăcinile plantei s-au extras două componente noi cu efect pozitiv pentru îmbunătăţirea memoriei, care în medicina tradiţională tibetană erau cunoscute încă din vechime pentru efectele lor pozitive antiinflamatorii şi antibacteriene.
Azi are o mare implicaţie socială. Vom putea zbura cu ea, cu avioane care să-i poarte numele, vom putea dormi într-un hotel care de asemenea să-i poarte numele. În acest an, vom putea călători cu „Dacia Logan
Edelweiss Heuliez”, iar în 2014,va fi logotipul jocurilor olimpice din Salzburg.
PARADOXURI
– Paradoxul sentimentelor
Inima are raţiuni pe care raţiunea nu le are.
– Paradoxul orbirii
„Ceea ce este important nu se vede cu ochii. Se vede cu inima”- (EL principito)
– Paradoxul improvizării
Cea mai bună improvizaţie este aceea care a fost pregătită.
– Paradoxul culturii
„Televizorul este o sursă de cultură; de fiecare dată când cineva îl porneşte, merg în camera alăturată pentru a citi o carte”.(Groucho Marx)
– Paradoxul ajutorului
Dacă vrei să te ajute cineva, cere cuiva care este ocupat.Cel care nu face nimic îţi va spune că n-are timp.
– Paradoxul banilor
A fost un om atât de sărac, atât de sărac, atât de sărac,că singurul lucru pe care-l avea erau doar banii.
– Paradoxul timpului
Du-te încet că mă grăbesc (Grăbeşte-te încet).
– Paradoxul mulţumirii
„Suferim pra mult pentru puţinul care ne lipseşte şi ne bucurăm prea puţin de multul pe care-l avem” (Shakespeare).
– Paradoxul afecţiunii
Cu cât oferi mai multă dragoste, cu atât mai mult te umpli.
– Paradoxul bogăţiei
Nu este bogat cel ce are cel mai mult, ci cel care are nevoie de cel mai puţin.
– Paradoxul liniştii
„Tăcerea este strigătul cel mai puternic”. (Shakespeare).
– Paradoxul cotidianului
Lucrurile cele mai mărunte sunt cele mai importante.
– Paradoxul umorului
„Râsul este un lucru prea serios”.(Groucho Marx).
– Paradoxul cunoaşterii
Omul caută răspunsuri şi primeşte întrebări.
– Paradoxul generozităţii
Cu cât dăm mai mult cu atât primim mai mult.
– Paradoxul înţelepciunii
Cine ştie mult, ascultă; cine ştie puţin, vorbeşte.
Cine ştie mult, întreabă; cine ştie puţin judecă.
– Paradoxul fericirii
„În timp ce din punct de vedere obiectiv suntem mai bine ca niciodată, din punct de vedere subiectiv suntem profund nesatisfăcuţi”.(Jose Antonio Marina).
– Paradoxul sensului
„Nu va ajunge mai înainte cel ce merge mai repede, ci cel ce ştie unde merge”.(Seneca).
Traducerea în româneşte de filologul Apetrei
LUMINA ALBASTRĂ, SURSA OBOSELII ŞI A LIPSEI DE SOMN
Cheia unui somn odihnitor este melatonina, un hormon produs de glanda pineală care este situată între cele două emisfere ale creierului. Glanda produce o cantitate mare de melatonină până la pubertate, când nivelul producţiei începe să scadă. Organismul produce melatonină în special noaptea. Această substanţă reglează ceasul biologic al fiecărei persoae.
Glanda pineală este foarte sensibilă la lumină. Ea secretă cantitatea de melatonină necesară
în condiţii de beznă totală, noaptea. S-a constatat că reducerea nivelului melatoninei în timpul nopţii conduce la o incidenţă mai mare a tumorilor canceroase.
Dacă reducerea producţiei de melatonină în timpul nopţii este unul din factorii care conduc la o viaţă mai scurtă, tot aşa,în ultimii ani numeroşi oameni de ştiinţă sunt îngrijoraţi
privind expunerea noastă la lumină albastră după apus.Becurile ecologice cu o lumină albastră,
televizoarele, computerele, telefoanele mobile care toate emit o lumină albastră fac ca din ce în ce producţia de melatonină a oamenilor să scadă, fiindcă lumina albastră mai exact cea cu o lungime de undă 446-477 nanometri este mai eficientă decât celelalte în a suprima producţia de malatonină.
Pe lângă aceasta, lumina albastră este sursa oboselii şi a lipsei de somn.
Cum ne putem feri de efectele nocive ale luminii albastre? Dormitorul să fie folosit în scopul somnului, iar dispozitivele electronice nu trebuie folosite cu mai puţin de 60 de minute înainte de ora de culcare. Dacă ne trezim în timpul nopţii, să evităm să aprindem lumina.
OBOSEALA CONSTANTĂ NU ESTE PROVOCATĂ DE VREO BOALĂ, CI DE STILUL NOSTRU DE VIAŢĂ
CUM SĂ RĂMÂI TÂNĂR MEREU, după Geoge Carlin
1)Ignoraţi numerele neesenţiale, inclusiv vârsta, greutatea înălţimea. Lăsaţi doctorii să-şi facă grijă cu accestea. De asta îi plătim.
2)Înconjuraţi-vă de prieteni veseli. Aia mohorâţi vă deprimă.
3) Învăţaţi. Studiaţi computerul, meşteşugurile, grădinăritul, orice. Nu lăsaţi creierul să lenevească. O minte înceată este atelierul diavolului. Şi numele diavolului este Alzheimer.
4) Savuraţi lucrurile simple.
5) Râdeţi des , mult şi din toată inima. Râdeţi până nu mai puteţi şi vă trebuie aer.
6) Mai apar şi lacrimi. Înduraţi, suferiţi şi treceţi mai departe. Singura persoană care ne însoţeşte toată viaţa suntem Noi Înşine. Fiţi Vii, cât sunteţi în viaţă !
7)Înconjuraţi-vă cu dragoste, indiferent că asta înseamnă familia, animăluţele dragi, muzica, plante, hobbi-uri, ce-o fi. Casa voastră este refugiul vostru.
8) Preţuiţi-vă sănătatea. Dacă este bună, păstraţi-o. Dacă mai are hibe, reparaţi-o. Dacă nu ţine de voi reparaţia, căutaţi sprijin.
9) Nu vă căutaţi vina. Faceţi vizite la mall, în alt judeţ, în altă ţară, dar Nu unde este vina.
10) Spuneţi oamenilor pe care îi iubiţi, că-i iubiţi cu orice ocazie.
ŞI NU UITAŢI NICIODATĂ: Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi. ci în momente care îţi taie răsuflarea.Fiecare zi trbuie trăită la maxim ! ! !
Floare de mai
Care floare-nfloare O floare de mai, Din stropi de sudoare Cum nu-i pe alt plaiSub raza de soare? Şi în lume na-i
Floarea României Floarea României,
Spornic rodu-i fie-i, Larg corola fie-i,
Dealului, câmpiei, Cât e zarea gliei.
Adâncului, frate, O floare cum nu-i
Cel cu nestemate, Şi nici nu văzui,
Cu minele toate, Pe vreun grind silhui.
(poezie publicată în mai 1988 de Niculaie Stoian) Licoarea ce ne-ar putea scăpa de coşmarul chimioterapiei – Modul de preparare: Într-un litru de apă se fierbe timp de un minut coaja unei lămâi, apoi se lasă la macerat de seara până dimineaţa. În dimineaţa zilei următoare lichidul se filtreză. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat. Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod. De asemenea leacul miraculos se poate folosi preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism CUM ÎNDEPĂRTĂM INSECTELE DE PE CORP Cum desprinzi o căpuşă – O acoperi cu untură, ea se sufocă şi se desporinde, sau : Moi un tampon de vată în tinctură de iod şi ţii pe căpuşă câteva minute. Ea se desprinde. Dacă este adânc înfiptă în piele, repeţi operaţiunea. Nu trebuie smulsă forţat că rămâne capul şi se produce infecţia.
O insectă pe mână, picior, mică, verde, brună înfiptă în piele o desprinzi cu un tifon bine muiat în acetonă şi tamponat pe insectă.
POVESTEA ADEVĂRATĂ A CELOR DOI TENORI
Lucian Pavaroti, Placido Domingo şi Jose Carreras au uimit lumea cântând împreună. În Spania era rivalitate între catalani şi madrileni, începută cu lupta catalanilor pentru autonomie, într-o Spanie dominată de Madrid. Datorită motivelor politice, în 1984, Carreras catalan şi Domingo madrilean devin duşmani. Fiind foarte populari şi apreciaţi în lumea întreagă, amândoi au stipulat în contractele lor că vor cânta numai dacă nu este invitat celălalt. În 1987, Carreras este surprins de un diagnostic înspăimântător – leucemie. Lupta împotriva cancerului a fost dureroasă şi costisitoare, obligat fiind să meargă o dată pe lună în Statele Unite. Costurile mari ale acestor călătorii i-au epuiazat finanţele. La sfârşitul posibilităţilor financiare, a descoperit o fundaţie în Madrid al cărei scop unic era să ofere suport pentru tratamentul celor care sufereau de leucemie. Datorită suportului oferit de această fundaţie pe nume ” Hermosa”, Carreras a învins boala şi s-a întors la cântat. A cerut să se alăture fundaţiei şi a descoperit că fondatorul, donaorul principal şi preşedintele fudaţiei era Placido Domingo care înfiinţase fundaţia ca să-l ajute, dar care a rămas anonim ca să nu-l umilescă că a acceptat ajutorul „duşmanului său”. Partea ce mai emoţionantă a acestei povestiri a fost întâlnirea lor. Găsindu-l pe Placido la unul dintre spectacolele sale la Madrid, Carreras a întrerupt evenimentul, a îngenunchiat umil la picioarele lui cerându-i iertare şi mulţumindu-i în mod public. Placido l-a ajutat să se ridice şi cu o îmbrăţişare caldă a pecetluit începutul unei mari prietrnii. Un reporter l-a întrebat de ce a înfiinţat fundaţia ca să beneficieze un „duşman al său” . Placido a răspuns scurt: ” Nu ne permitem să pierdem o voce ca aceea”. Aceasta este o poveste adevărată a bunătăţii umane. Când vei vedea o stea căzătoare, păstreaz-o în inima ta. Este sufletul cuiva care şi-a atins scopul de a dărui dragostea sa altora.
POVESTEA STÂNCII de Arsenie Boca
Dumnezeu a cerut unui om ce dormea în coliba sa să facă o muncă pentru El. I-a arătat o stâncă mare din faţa colibei explicându-i s-o împingă zilnic cu toate puterile ceea ce omul a şi făcut. Mulţi ani a muncit dun greu, dar degeaba. Când era descurajat a apărut Satana care i-a spus că de atâta timp a împins piatra, dar ea nici nu s-a clintit. L-a îndemnat să nu-şi mai piardă timpul, ci să facă un efort mai mic şi se va simţi mai bine.Bărbatul a decis să se roage lui Dumnezeu
– Doamne, după atât timp, nu am reuşit să mân piatra nici cu un milimetru. Cu ce-am greşit?
– Când ţi-am cerut să-mi slujeşti,ţi-am spus că sarcina ta este aă împingi cu toate puterile stânca , nu am spus ca tu să o mişti. Adevărat nu ai mişcat stânca, dar vocaţia ta a fost să mă asculţi şi să împingi ca să-ţi pui la încercare credinţa şi încrederea în înţelepciunea Mea. Acum voi muta eu stânca.
Cu toate că noi credem că prin credinţă mutăm munţii, de fapt tot Dumnezeu este cel care îi mută din loc.” Dumnezeu nu ne cere minuni . Acelea le face El”.
GEOGRAFIA FEMEII
Între 18 şi 25 de ani, femeia e precum continentul Africa, jumătate a fost descoperită deja, cealaltă jumătate ascunde frumuseţi încă sălbatice şi delte fertile.
Între 26 – 35 de ani, femeia e precum America de Nord: modernă, dezvoltată, civilizată şi deschisă negocierilor în schimbul banilor.
Între 36- 40 de ani, e precum India: fierbinte, relaxată, conştientă de propria frumuseţe.
Întrte 51-60 de ani, e precum Iugoslavia: A pierdut războiul, e tulburată de fantasmele trecutului, dar se lucrează la reconstrucţie.
Între 61-70 de ani, e precum Rusia: spaţioasă, cu frontiere fără patrulă. Stratul de zăpadă ascunde mari bogăţii.
Între 71-80 de ani, e precum Mongolia: cu un trecut glorios de victorii, dar cu puţine speranţe de viitor.
După 81 de ani, e pecum Afganistanul:Aproape toată lumea ştie unde se află, dar nimeni nu vrea să meargă până acolo.
Geografia bărbatului
Într 15-80 de ani, bărbatul e precum Cuba: guvernat de un singur membru.
Femei celebre din România :
– Sarmiza Bilcescu- prima femeie doctor în Drept din lume n.în 25 aprilie 1867. Face Facultatea de Drept din Paris. -Ana Aslan- savanta care a învins bătrâneţea n. în 1897, Brăila. Elaborează Gerovital H3 şi Aslovital (cremă anti rid). – Elena Caragiani Stoenescu- prima aviatoare din România. n. în 1887 la Tecuci. Profesează ziaristica în S.U.A.,Mexic, Africa. – Elena Văcărescu- Laureată a Academiei Franceze. n.1866 în Bucureşti – apropiată a reginei Elisabeta (Carmen Sylva). – Eliza Leonida Zamfirescu- prima femeie inginer din Europa. n. în 1887 – Elisabeta Rizea – eroina Rezistenţei ,n.în 1912 – condamnată la muncă pe viaţă de comunişti. – Ella Negruzzi- prima femeie avocat din România , n. în 1876 – Elvira Popescu- vedetă a scenei şi a ecranului, n.în 1894, Bucureşti. – Florica Bgdasar- prima femeie ministru din România ,n.în 1901 – Haricleea Darclee- soprana preferată de cei mai mari compozitori ai lumii, n.în 1860 – Maria Cuţarida Crătunescu- prima femeie medic din România ,n. 1857, Călăraşi – Maria Rosetti- prima femeie ziarist din România ,n. 1820, Guenersey, Anglia – Marina Ştirbei- prinţesa aviaţiei române , n.1912, Viena -Smaranda Brăescu- prima femeie paraşutist din România , n.1897 – Smaranda Georghiu prima femeie exploratoarea Polului Nord,n. 1857 – Sofia Ionescu- prima femeie neurochirurg din lume ,n. 1920, Fălticeni – Virginia Andreescu Haret- prima femeie arhitect din lume ,n. 1894 – Alexandra Nechita- micuţa Picasso,n.1895, Vaslui – Nadia Comăneci- cea mai cunoscută româncă de pe Planetă,n.1961,Oneşti – Angela Gheorghiu- una dintre cele mai renumite cântăreţe de operă din lume ,n. 1965, Adjud Material realizat de Diana Trif şi Ramona Toma Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare 1) Sicriul să fie dus pe umerii celor mai buni medici ai vremii. 2) Comorile dobândite ( argint, aur, pietre preţioase ) să fie risipite pe tot drumul până la mormânt.

* Fii bun de câte ori se poate. Şi întotdeauna se poate.- Dalai Lama
* Atâta timp cât mai rezişti puţin, nu vei fi niciodată învins. – proverb chinez * Învingătorii nu renunţă, iar cei ce renunţă nu ajung învingători. – proverb japonez * Ai izbutit, continuă ! N-ai izbutit, continuă ! – Fridtjof Nansen * Dacă Dumnezeu nu există şi eu cred, n-am pierdut nimic. Dar dacă Dumnezeu există şi eu nu cred, atunci am pierdut totul.- Nicolae Iorga * Golirea sufletului nu te omoară, dar te sleieşte. – Ileana Vulpescu * Cine salvează o viaţă , salvează lumea întreagă. – Talmud * Observaţi părţile şi atunci veţi descoperi întregul. – Aristotel Cât adevăr ! Într-o zi un om bogat dărui un coșuleț cu gunoi unui sărac , ca să-și bată joc de el. Ajuns acasă, omul a început să-l curețe, să-l spele și apoi l-a umplut cu cele mai frumoase flori. S-a întors la omul bogat și i-a înmânat acestuia coșulețul. Omul rămase surprins și-l întrebă : – De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, când eu ți-am numai gunoi ? – Orice persoană dăruiește ceea ce are în inimă, răspunse omul sărac. Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru Pentru a-l cunoaște mai bine pe Domnul Iisus trebuie menționate anumite fapte ale Sale: În chimie, a transformat apa în vin. În biologie, s-a născut fără a fi conceput normal ( născut, iar nu făcut). În fizică, a sfidat legea gravitației când s-a ridicat la cer . În economie, a contracarat legea costurilor relative, când a hrănit 5000 de oameni cu 2 pești și 5 pâini. În medicină, fără medicamente, a vindecat orbi și alți bolnavi. În istorie, El e începutul și sfârșitul (Alfa și Omega). În guvernare, El este prințul păcii. În religie, a spus: Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin El. Deci cine este El ? El este Iisus. Să-L lăudăm , să ne închinăm Lui. În acest răstimp, cât mai este până la Sfintele Paști, gândul nostru să se îndrepte spre suferințele pe care le-a îndurat pentru noi oamenii , pentru mântuirea noastră , pentru a ne deschide calea spre viața veșnică.Totodată să reflectăm asupra faptelor noastre, a greșelilor noastre, a întregului nostru comportament, a ceea ce trebuie să facem, știind că în această viață trecătoare suntem ca niște călători. Je sais ( după Jean Gabin)
Ca și alte păsări își face cuib și depune ouă. Văzând cât este de mică, Dumnezeu s-a gândit să-i dea un cadou special – zborul – Poate zbura în toate direcțiile: orizontal, vertical. lateral, pe spate, înainte, înapoi, în zig-zag. Este singura pasăre care zboară pe spate. Cu acest cadou ele nu au egal în lumea păsărilor. Încântat de realizarea lui, s-a hotărât să le facă nunta celor două păsări mici, Fata colibri era foarte supărată că penele ei nu erau colorate și se credea urâtă. Atunci Dumnezeu a cerut păsărilor ca fiecare să-i dea câte o pană colorată. La final s-a privit în oglindă. Încântată că e și ea frumoasă, a acceptat să facă nunta. Chiar soarele i-a făcut o promisiune: „De câte ori razele mele te vor întâlni, penele tale vor străluci extraordinar. Să nu uiți că ai fost alcătuită cu multă dragoste și fiecare pasăre ți-a dăruit o pană superbă.De astâzi , tu vei fi simbolul iubirii pe pământ ” .








Hristos A Inviat! Am descoperit multe lucruri interesante si de folos, multumesc! O zi placuta alaturi de cei dragi!
Mă bucur de vizită! Dragă Ileana,să fii sănătoasă și frumoasă ca și Cosânzeana!
Buna ziua stimata Doamna! Multumesc! sanatate,tot ce e mai bun si frumos pentru dumneavoastra! In viziunea mea sunteti un inger printre oamenii! Cu respect Ileana!